GULYÁS BÉCSBEN IS…. A „MAGYAR GULYÁSKIRÁLY” BÉCSBEN

Amerikai forgatócsoporttal főzött Csányi Sándor
2018.06.22.
HIR védjegyes lett a gulyás étel !!
2018.06.22.

Szombaton immár kilencedik alkalommal szervezte meg nagyszabású rendezvényét, a Gulyásfesztivált a Bécsi Magyar Munkásegylet. A gulyásfőző versenyre az idén rekordszámban neveztek, összesen 50 osztrák és magyar csapat mérettette meg magát és közel 6.000 látogatót fogadtak a bécsi Dunaparkban. Az egész napos Gulyásfesztiválra Bécsből, Burgenlandból, Vajdaságból, több magyarországi településről és az idén először Erdélyből is érkeztek versenyzők. Az első helyet a Bécsben élő, de vajdasági magyarokból álló „Ortodox Ungarn” csapat nyerte, a második helyen végzett a székelyhídi „Szík” csapat, a harmadik helyezett pedig a vajdasági „Royal Gastro A Bécsi Magyar Munkásegylet 9. Gulyásfesztiválja a Dunapark fesztivál/Donauparkfest keretében valósult meg. A versenyben résztvevő csapatok által készített pörkölteket egy tíz tagú zsűri - profi szakácsok, hentesek, laikusok - bírálta. A rendezvény díszvendége és a zsűri elnöke a „ Magyar Gulyás Király „ Csányi Sándor volt. A gulyásfőző verseny évről-évre egyre közkedveltebb, s nemcsak a magyarok körében, hanem az osztrákok között is, az idei 50 résztvevő között, 35 osztrák csapat próbálta elkészíteni a legjobb pörköltet. forrás: http://news.orf.at/

Csányi Sándor a „ Magyar Gulyás Király” a következőket mondja a rendezvényről:

7. alkalommal veszek részt a Bécsi Magyar Munkásegylet által szervezett Gulyásfesztiválon. Az első rendezvények korlátozott lehetőségek mellett, a régi Práter területén került megrendezésre. Mivel korlátozva volt a hely és a lehetőségek is, ezért viszonylag kevés csapat vett részt, és maga a program sem volt teljes értékű. Miután Bécs Városának Közgyűlése úgy döntött, hogy a bécsiek által kedvelt Duna-parkban lehet megrendezni a „legmagyarabb étel” ünnepét, hirtelen megugrott a látogatottság. Ma már a bécsi rendezvénysorozatok kedvelt állomása és a látogatottság is megnőtt. Az idei főzőversenyre már tíz ezer főnél is többen látogattak ki. Az idei rendezvényt rendkívül jó csapatmunka és vidám hangulat jellemezte. Külön megtisztelő volt a bécsi polgármester Michael Ludwig úr aki megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

Fesztivál térkép

Szombaton immár kilencedik alkalommal szervezte meg nagyszabású rendezvényét, a Gulyásfesztivált a Bécsi Magyar Munkásegylet. A gulyásfőző versenyre az idén rekordszámban neveztek, összesen 50 osztrák és magyar csapat mérettette meg magát és közel 6.000 látogatót fogadtak a bécsi Dunaparkban.
Az egész napos Gulyásfesztiválra Bécsből, Burgenlandból, Vajdaságból, több magyarországi településről és az idén először Erdélyből is érkeztek versenyzők. Az első helyet a Bécsben élő, de vajdasági magyarokból álló „Ortodox Ungarn” csapat nyerte, a második helyen végzett a székelyhídi „Szík” csapat, a harmadik helyezett pedig a vajdasági „Royal Gastro
A Bécsi Magyar Munkásegylet 9. Gulyásfesztiválja a Dunapark fesztivál/Donauparkfest keretében valósult meg. A versenyben résztvevő csapatok által készített pörkölteket egy tíz tagú zsűri – profi szakácsok, hentesek, laikusok – bírálta. A rendezvény díszvendége és a zsűri elnöke a „ Magyar Gulyás Király „ Csányi Sándor volt.
A gulyásfőző verseny évről-évre egyre közkedveltebb, s nemcsak a magyarok körében, hanem az osztrákok között is, az idei 50 résztvevő között, 35 osztrák csapat próbálta elkészíteni a legjobb pörköltet.
forrás: http://news.orf.at/

Csányi Sándor a „ Magyar Gulyás Király” a következőket mondja a rendezvényről:

7. alkalommal veszek részt a Bécsi Magyar Munkásegylet által szervezett Gulyásfesztiválon. Az első rendezvények korlátozott lehetőségek mellett, a régi Práter területén került megrendezésre. Mivel korlátozva volt a hely és a lehetőségek is, ezért viszonylag kevés csapat vett részt, és maga a program sem volt teljes értékű.
Miután Bécs Városának Közgyűlése úgy döntött, hogy a bécsiek által kedvelt Duna-parkban lehet megrendezni a „legmagyarabb étel” ünnepét, hirtelen megugrott a látogatottság. Ma már a bécsi rendezvénysorozatok kedvelt állomása és a látogatottság is megnőtt. Az idei főzőversenyre már tíz ezer főnél is többen látogattak ki.
Az idei rendezvényt rendkívül jó csapatmunka és vidám hangulat jellemezte. Külön megtisztelő volt a bécsi polgármester Michael Ludwig úr aki megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.