Házirend főzőcsapatoknak

Házirend főzőcsapatoknak

  1. A Gulyásfesztivál területén csak a regisztrált versenyző csapatok tagjai, a Szolnokneked Kft.-vel kötött megállapodás és regisztrációt megkötött csapatok/cégek főzhetnek és rakhatnak nyílt tüzet.
  2. A főzőcsapatok regisztrációja szeptember 12-én szombaton 05.00-09.00-ig tart. Ekkor kapják meg a csapatok a megrendelt eszközöket és ide kell őket nap végén visszaszállítani.
  3. A főzőcsapatok szombaton 23.00 óra után pakolhatnak el vagy vasárnap reggel 05.00-09.00 óra között (addig a regisztrációs pontnál biztosítunk az értékeik számára őrzést)
  4. A főzőcsapatok a főzés idejére maguk biztosítják a bográcsot, állványt és baltát.
  5. Köteles minden csapat a főzés időtartama alatt egy tüzet eloltó vödröt, lábast az erre felhasználható célra kinevezni és azt felmutatni ellenőrzés esetén.
  6. A csapatok az alapvető higiénés szabályok betartják, a főzéshez szükséges alapanyagokat (húsáruról a számlát, származási igazolást), hulladékgyűjtő zsákot biztosítják.
  7. Csapathelyek: 20 m2 - max. 10 főre (csapattag + vendégek), ahol a bográcsos főzőhelynek, szükség szerint a sátornak is el kell férnie.
  8. Szervező biztosít: tűz alá fémtálcát, csapatonként 20 kg tűzifát, a területen ivóvíz vételi lehetőséget, a rendezvény általános őrzés-védelmét és a rendezvény általános biztosítását, a központi szemételszállítás megszervezését

 • A tűztér tálcát, a tűzifát és a megrendelt eszközöket (sörpad garnitúra) minden főzőcsapat a regisztrációs ponton a Liget Aréna parkolójában veheti át kizárólag szeptember 12-én szombaton 05.00-09-00 óra között.
 • A regisztráció során átvételi elismervényt kapnak a szervezőktől, melyet aláírva vehetik át a bérelt, illetve nevezési díj fejében használatba vett főzőeszközöket, melyért kaució fizetése szükséges. (Tűztálca: 5000 Ft, sörpad garnitúra: 20.000 Ft) melyet sértetlen állapotban való visszaszállítás esetén visszafizetünk. Amennyiben a tűztér tálca, illetve a sörpad használatra alkalmatlan állapotban kerül visszaszolgáltatásra, a kaució összege fedezi a tűztér tálca/tálcák és sörpadok pótlását.
 • A bérelt és főzésre alkalmas eszközök visszaszállítása legkésőbb 2020. szeptember 12-én 20:00 óra. Az átvételi helyszín a regisztrációs pont, ahol felvették az eszközöket. (Vízilabda Aréna parkoló)
 • A főzőterületre autóval 01.00 óráig behajtani TILOS! Az elpakolásról kérjük mindenki gondoskodjon az alábbi módokon: az átvételi pontokon kerekes pakoló autó igénybe vehető, amivel a saját eszközöket a parkolóba ki lehet tolni vagy a regisztrációs pontra lehet szállítani megőrzésre. A bérelt és a szervezőktől főzésre használt eszközöket 20.00 óráig az átvételi pontokra köteles minden főzőcsapat visszaszállítani. A saját eszközeit, ha nem tudja elszállítani a saját gépjárművéhez a parkolóba, akkor a regisztrációs pontra leteheti, melyet a szervezők a területen éjszaka őriztetnek. Autóval 01.00 óra után, illetve másnap (vasárnap) reggel 05.00-08.00 óra között van lehetőség behajtani és az átvételi pontról az eszközöket elszállítani.
 1. A fesztivál területe: a Tiszaligeti sétány, a Sportcsarnoktól a volt Camping közötti zöld területekig terjed. Itt helyezkednek el a főzőhelyek, kézművesek, bemutatók és vendéglátók. Gépkocsi elhelyezésre az Önkormányzattól az összes parkolásra igénybe vehető területet megkértük. Gyalogos forgalomra a közutat is igénybe vehetik a résztvevők és a látogatók a fesztivál alatt.
 2. Amennyiben 3 vagy több csapathelyet kívánnak igényelni, akkor a csapatvezetőnek egyeztetnie kell a Szervezővel a jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése előtt. Amennyiben a ténylegesen igénybe vett terület eltér a jelentkezéskor leadott adatoktól, akkor a különbözetet kiszámlázza a Szervező. A zöldterület védelme érdekében tüzet gyújtani a kiadott tűztálcákon lehet.
 3. A Gulyáskirály főzőverseny részvétel feltétele a befizetett nevezési díj.
 4. Értékelésében szerepet játszik: a csapatok hagyományőrző megjelenése értékeljük (főzők népies ruházata, a főzőhely hagyományokra utaló kialakítása, főzőeszközök, terítési dekorációk). A hagyományőrző zsűri tagjai a Szolnoki Damjanich János Múzeum szakemberei. A legjobb három csapat megjelenését díjazzuk.
 5. A fesztiválon készülő ételeket főzőversenyre lehet nevezni, az alkotásokat nemzetközileg és országosan elismert gasztronómiai szaktekintélyekből álló zsűri bírálja el. A verseny szabályzata és a jelentkezés módja a mellékletben található. Eredményhirdetés 16 órakor a Fesztiválszínpadon.
 6. A Rendezvény egész területére engedély, parkoló kártya nélkül járművel behajtani tilos!

Forgalmi rend szabályozás

Szeptember 11. (péntek)

05.00 – 09.00 regisztráció, árusok kipakolása Délelőtt nincs hivatalos út- és sebesség korlátozás, de körültekintő – max. 10 km/órás - közlekedést kérünk. Megkezdődik az árusok, kereskedők és vendéglátóhelyek kipakolása.
10.00-01.00 óra között lakóknak és üzemeltetőknek csak behajtási engedéllyel közlekedhető. Árusoknak és főzőknek a területet ebben az időben el kell hagyni és nem hajthatnak be gépjárműikkel, kivétel képeznek ez alól a fesztivál alatt fellépő előadóművészek
01.00 óra után enyhítésre kerül a forgalomkorlátozás.

Szeptember 12. (szombat)

05.00 – 09.00 – főzők regisztráció, főzők kipakolása, árufeltöltés
09.00-01.00 óra között lakóknak és üzemeltetőknek csak behajtási engedéllyel közlekedhető.
01.00 óra után enyhítésre kerül a forgalomkorlátozás.

Szeptember 13. (vasárnap)

05.00 – 08.00 kiállítók érkezése, bepakolása, árufeltöltés, főzők elpakolás
09.00-17.00 óra között az előzőekben jelzett terület egy jelentős részén továbbra is programok lesznek, a kézműves- és kereskedő sor ismét a látogatókat fogadja. Az út- és sebesség korlátozás megmarad, csak behajtási engedéllyel lehet közlekedni. Figyelmes közlekedést kérünk. A programok után várhatóan a zöld területeken még tart a főzőhelyek bontása, a terület takarítása, ami esetleg szeptember 14 - hétfőre - is áthúzódhat.

Szeptember 12-13-án, (szombat-vasárnap) a tömegközlekedés (autóbusz, taxi) csak a Tiszaliget bejáratáig közlekedik 08.00-22.00 / 08.00-18.00 óra között.


Fesztivál térkép